5 tips voor een low budget kerstgeschenk

2560x1440a

Kerst is een tijd om te geven en te delen. Het is ook een perfect moment om je zakelijke relaties een cadeau te geven. Niet alleen om ze te bedanken voor hun loyaliteit en business, maar ook omdat het een geweldige manier is om je band met hen te versterken.

Maar… soms kan het kiezen van het perfecte kerstgeschenk voor je zakelijke relaties een uitdaging zijn, helemaal wanneer je een klein budget hebt. Daarom hebben we hier 5 tips voor een low budget kersgeschenk voor je:

Tip 1. Doe onderzoek

Bespreek met je team wat de voorkeuren en interesses van je klanten zijn. Misschien heb je zelf al een goed idee, maar het is altijd goed om extra input te hebben.

Tip 2. Kies iets persoonlijks

Een kerstgeschenk is een perfect moment om iets te geven dat echt laat zien hoeveel je om deze klant geeft. Weet je dat een klant vaak golft? Kies voor een handige golfparaplu (wat dacht je van deze, voor slechts €10,93?) En hoe gaaf is het als je voor iedere klant zorgt voor een originele bedrukking? Een persoonlijke boodschap of een (bij)naam.

Tip 3. Wees origineel

De beste kerstgeschenken zijn vaak degene die het meest origineel zijn. Probeer iets te bedenken wat je normaal niet aan ze zou geven. Dit hoeft niet per se duur te zijn, maar het moet wel iets waar ze blij mee zullen zijn. Misschien is er iets waar ze altijd naar verlangd hebben of wat ze nodig hebben. Bijvoorbeeld een gepersonaliseerd notitieboekje of hersenkrakerspelletje. En wat dacht je van een gepersonaliseerde thermobeker, zodat je klanten, leveranciers of werknemers er al-tijd warmpjes bij zitten?

Tip 4. Zorg voor goede verpakking

Verpak het cadeau goed, want dat is net zo belangrijk als het cadeau zelf. Helemaal als je het met de post verstuurd. Hoe jammer zou het zijn als het kerstcadeau breekt tijdens de verzending?

Tip 5. Wees creatief met je budget 
Als je niet veel geld te besteden hebt, overweeg dan om iets origineels en unieks te maken in plaats van iets duurs te kopen. Je hoeft niet per se iets duurs te kopen om indruk te maken op je relaties – soms is het de gedachte die telt! Kies voor een handgeschreven kaartje bij ieder geschenk bijvoorbeeld. Dat kost je misschien meer tijd, maar zorgt misschien wel voor een grotere impact dan een duur kerstpakket.

Hulp nodig?Kun je wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van een perfect low budget kerstgeschenk of met het personaliseren ervan? Neem contact op met Promosale via +31 (0)6 270 913 49 of info@promosale.nl. Wij helpen je graag!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest