3 tips voor het perfecte relatiegeschenk voor 2022

5_tips_meest_gestelde_vragen_1.width-1440

Ben jij op zoek naar het perfecte relatiegeschenk om jouw klanten in 2022 te bedanken voor de fijne samenwerking en het vertrouwen in jouw bedrijf? Ieder jaar is het weer een opgave om een passend relatiegeschenk te verzinnen. Want… waar begin je? Wij geven 3 tips!

Tip 1: Stem het relatiegeschenk af op je doelgroep

Als je het perfecte relatiegeschenk zoekt is het belangrijk te bedenken voor WIE het geschenk is. Je stelt namelijk vaak andere eisen aan een relatiegeschenk voor zakelijke klanten dan wanneer je een relatieschenk voor particuliere klanten kiest. Als je vooral B2B zakendoet, bedenk dan waar je relatiegeschenk terechtkomt. In een kantoor? In een magazijn? Of hebben je zakelijke klanten niet eens een vaste werklocatie? Een plant is leuk voor op kantoor, maar niet het perfecte relatiegeschenk voor een hovenier ;). En is je cadeau alleen voor je directe contactpersoon? Of voor het hele bedrijf? Ook dat bepaalt het soort cadeau dat je kiest!

Tip 2: Denk praktisch
Om echt indruk te maken met het perfecte relatiegeschenk voor 2022 geef je al je klanten het liefst een prachtig, groots cadeau. Maar let op! Je moet het cadeau (waarschijnlijk) ook nog verzenden. Geef je iets breekbaars of beperkt houdbaars? Let dan goed op de verpakking. Geef je iets groots of zwaars? Let dan op de afmetingen en het gewicht, in verband met de verzendkosten. Een kleine praktische tip, maar wel belangrijk. Voor je het weet betaal je meer verzendkosten dan je had gebudgetteerd.

Tip 3: Maak het persoonlijk

Je hoeft niet altijd een groter dan groots relatiegeschenk te geven. Uiteindelijk gaat het om de aandacht die je erin stopt. Hoe leuk is het bijvoorbeeld om een cadeau te personaliseren met een leuke tekst, je logo óf het logo van de klant? Onze derde (en misschien meest belangrijke tip): maak het persoonlijk! Zo onderscheid je je écht van alle anderen. Laat een mooie kaart bedrukken met een persoonlijke boodschap en stop dat bij je relatieschenk. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze reistas van hoge kwaliteit? Mooi, praktisch en slim! Bedruk ‘m met je logo en laat jouw klanten jouw merk overal mee naartoe nemen.

Inspiratie nodig?

Bekijk het ruime assortiment (meer dan 1100 artikelen) van Promosale.nl of neem contact op voor de mogelijkheden! Ook om je relatiegeschenken te personaliseren/bedrukken.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest